Gewoon Bewegen

Geïmproviseerd Dans Theater


Ben je op zoek naar een nieuwe, leuke en creatieve manier om in beweging te komen? Ontdek je innerlijke danser bij "Gewoon Bewegen"! Deze wekelijkse inloop klas is voor iedereen die wil genieten van dansen, zonder enige ervaring of specifieke stijl te hoeven volgen.

Wat kun je verwachten?


Een ontspannen en ondersteunende omgeving

Toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus

Geen voorkennis of ervaring vereist

Ontdek jouw unieke bewegingstaal


Tijdens onze lessen nodigen we je uit om te bewegen op een manier die voor jou natuurlijk aanvoelt. We beginnen met een korte opwarming om je lichaam en geest voor te bereiden op het dansen. Vervolgens introduceren we verschillende oefeningen en spelletjes om je creativiteit te stimuleren en je te helpen je eigen bewegingstaal te ontwikkelen.


Durf jezelf te zijn en laat je lichaam spreken! Bij "Gewoon Bewegen" draait het allemaal om plezier, zelfontdekking en het vieren van de vrijheid die dansen biedt. Kom en deel deze bijzondere ervaring met ons.Wanneer: Elke vrijdag, 14:30 (alleen bij droog weer)

Waar: Zuiderpark, Urban Gym (click voor kaart)

Kosten: Betaal wat je wilt – na de les


We kijken ernaar uit om samen met jou te bewegen in de prachtige natuur van het Zuiderpark!


Achtergrond Informatie

"Gewoon Bewegen" is een wekelijkse inloop klas, ontworpen om mensen kennis te laten maken met de kunst van geïmproviseerd dans theater, geïnspireerd door subbody-butoh. Deze les is bedoeld voor mensen van alle leeftijden en ervaringsniveaus die geïnteresseerd zijn in het verkennen van hun creatieve potentieel door beweging. Het idee achter "Gewoon Bewegen" is om de essentie van subbody-butoh te behouden, terwijl het losgekoppeld wordt van de specifieke Japanse context.

Wat is subbody-butoh?

Subbody-butoh is een vorm van moderne Japanse dans die ontstond in de jaren '60. Het wordt gekenmerkt door zijn langzame, gecontroleerde bewegingen en het gebruik van lichaamsexpressie om emoties en innerlijke beelden te communiceren. Butoh-dansers verkennen vaak de grenzen van het lichaam en de geest, en gaan de confrontatie aan met thema's als schoonheid, lelijkheid, leven en dood.

Waarom "Gewoon Bewegen"?

"Gewoon Bewegen" is ontstaan uit het verlangen om een toegankelijke en inclusieve omgeving te creëren waar mensen zich vrij kunnen uitdrukken door middel van beweging en improvisatie. Door het loskoppelen van subbody-butoh van zijn Japanse oorsprong, wordt er een open en uitnodigende sfeer gecreëerd waarin deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen unieke dansstijl te ontdekken.

Wat kun je verwachten in een "Gewoon Bewegen" les?

In een "Gewoon Bewegen" les worden de deelnemers uitgenodigd om te bewegen op een manier die voor hen natuurlijk aanvoelt, zonder zich zorgen te hoeven maken over het volgen van specifieke technieken of stijlen. De les begint met een korte opwarming om het lichaam en de geest voor te bereiden op het dansen. Vervolgens worden er verschillende oefeningen en spelletjes geïntroduceerd om de creativiteit te stimuleren en de deelnemers aan te moedigen om hun eigen bewegingstaal te ontwikkelen.

De nadruk ligt op het luisteren naar je eigen lichaam en het volgen van je intuïtie. Er wordt aangemoedigd om te experimenteren met verschillende bewegingen en expressies, zonder oordeel of prestatiedruk. Het belangrijkste is om plezier te hebben en te genieten van het proces van ontdekking en zelfexpressie.

Conclusie

"Gewoon Bewegen" is een unieke kans om de kracht van geïmproviseerd dans theater te ervaren in een ondersteunende en inclusieve omgeving. Door de principes van subbody-butoh te combineren met een open benadering van beweging en expressie, biedt "Gewoon Bewegen" deelnemers de mogelijkheid om hun creativiteit en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Of je nu een ervaren danser bent of nog nooit hebt gedanst, "Gewoon Bewegen" biedt een veilige ruimte om je innerlijke danser te ontdekken en te omarmen.

Gewoon Bewegen wordt mede mogelijk gemaakt door

het Zuiderpark